Nieuws – DE PODOTHERAPEUT DEN BOSCH – Den Bosch

DE PODOTHERAPEUT DEN BOSCH

Het betere voetenwerk sinds 1991

Nieuws

 

VOORWAARDEN PRAKTIJKBEZOEK TIJDENS COVID-19 VANAF 4-5-2020

Er is wereldwijd sprake van een pandemie van besmetting met het coronavirus. De essentie van de Nederlandse aanpak is om het virus maximaal te controleren waarbij kwetsbare groepen worden beschermd.

Wij zullen beperkt opengaan voor reguliere podotherapeutische zorg. Het beleid dat we volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn. Wij hebben zojuist een afspraak met u gemaakt. Mocht er de komende tijd iets wijzigen in uw gezondheid en u op één van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt, dan verzoeken wij u om uw afspraak kosteloos te annuleren.

 • Heeft u nu corona?
 • Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
 • Bent u genezen van corona korter dan 14 dagen geleden?
 • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38⁰C)?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
 • Bent u in thuisisolatie?
 • Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijk bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij u bij betreden van de praktijk vragen u minimaal 20 seconden uw handen te wassen met water en zeep of te desinfecteren met handalcohol. We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken.

In de wachtruimte en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

Nog wat extra aanwijzingen:

 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen.
 • Volg de aanwijzingen van ons personeel op.
 • Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider mee komen.
 • Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.
 • Wij zullen u ontvangen met een glimlach, maar u de hand niet schudden.
 • In de behandelkamer houden we ons aan de NVvP Richtlijn Hygiëne en Infectiepreventie en hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen.

EXTRA ZOLENSERVICE TIJDENS CORONA

Wij bieden u in deze tijd de service om een extra paar zolen thuis te laten bezorgen. Zo hoeft u niets steeds zolen te verwisselen én slijten ze minder snel. Wist u dat zolen meestal vergoed worden vanuit uw aanvullende verzekering (dus geen eigen risico), check dat bij uw zorgverzekeraar.

Bent u tevreden met uw huidige zolen en wilt u gebruik maken van deze service, stuur dan een berichtje naar info@depodotherapeut.nl en ontvangt u binnen 2 weken uw zolen thuis.

Op deze manier loopt alles en iedereen door!

Blijf gezond!

De Podotherapeut

Sandra van der Steen

Jan Hanssen

Coronavirusmaatregelen bij De Podotherapeut

De landelijke maatregelen om het coronavirus in te dammen hebben ook voor De Podotherapeut gevolgen.

De Podotherapeut neemt het standpunt in dat enkel nog fysieke hulp wordt geboden bij spoedeisende en medisch noodzakelijke zorg. Hieronder verstaan wij:

1)instrumentele behandelingen bij diabetespatiënten met (dreigende) voetwonden Door deze behandelingen uit te blijven voeren voorkomen we complicaties aan de voeten en ontlasten we de overbelaste ziekenhuizen en huisartspraktijken.

2)voetzorg bij mensen die werkzaam zijn in de vitale beroepen die onmisbaar zijn voor de behandeling van Corona patienten.

Voor beide criteria geldt dat u geen symptomen heeft van het Coronavirus.

Huisbezoeken worden gemeden vanwege het niet kunnen naleven van richtlijnen infectie- en hygienepreventie.

Via telefonie, whatsapp en via e-mail zijn wij bereikbaar voor al uw vragen omtrent het Coronavirus en uw voetzorg.

Alle afspraken die reeds gemaakt zijn en buiten bovenstaande criteria vallen, komen tot eind april te vervallen, de podotherapeut neemt hierover contact met u op.

Wij wensen u veel sterkte toe in deze bizarre tijd.

Let op elkaar en blijf gezond!

Sandra van der Steen

Jan Hanssen

Zo eenvoudig is het om meer te bewegen: een half uur is voldoende

Na een jaar van thuiszitten en coronakilo’s tellen, heb je vast als goed voornemen: meer bewegen. Maar wist je dat een half uur inspanning per dag al voldoende is om je spieren aan het werk te krijgen én om je bloedsomloop een opkikker te geven? Dus loop – letterlijk – niet te hard van stapel.

Lees het hele artikel op >>rtlnieuws.nl

Publicatiedatum: 04-01-2021 

Beweeg jezelf naar een betere conditie

10 Tips om meer te bewegen

Koelen bij kneuzing: waarom helpt dat?